tepaeLogo

Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Παιδαγωγική Σχολή

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

logotype

Ομάδες Φοιτητών/τριών

Αρχική > Τμήμα > Ομάδες Φοιτητών/τριών

Τμήμα

Στην Παιδαγωγική Σχολή δραστηριοποιούνται διάφορες Ομάδες Φοιτητριών και Φοιτητών των δύο Τμημάτων.

  • Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα Paedagogus Ludens
  • Μουσικοί Σχοινοβάτες
  • Παιχνιδιάτορες του Πύργου
  • Κινηματογραφική Ομάδα Παιδαγωγικής Σχολής CoΠyright
  • Θεατρική Ομάδα Π.Τ.Δ.Ε. “Φτου & Βγαίνω”
  • Κινηματογραφική Ομάδα Π.Τ.Δ.Ε. ΚΟΠΑΝΑ (ανενεργή)

Θεατροπαιδαγωγική Ομάδα Paedagogus Ludens

Η ομάδα Paedagogus Ludens ιδρύθηκε το 2009 από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θεατροπαιδαγωγικής στο Τ.Ε.Π.Α.Ε. της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αντώνη Λενακάκη, ο οποίος έχει και την ευθύνη της.

Στα πάνω από 70 μέλη της σήμερα συμπεριλαμβάνονται φοιτήτριες και φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής αλλά και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ., πολλά από τα οποία έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξακολουθούν να συμμετέχουν εμβόλιμα στις δράσεις της ομάδας.

Πληροφορίες

 

Μουσικοί Σχοινοβάτες

Οι Μουσικοί Σχοινοβάτες είναι μία μουσικοπαιδαγωγική ομάδα από φοιτήτριες και φοιτητές κυρίως της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. αλλά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και το συντονισμό της επίκουρης καθηγήτριας Μουσικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Κωνσταντίνας Δογάνη.

Πληροφορίες

Παιχνιδιάτορες του Πύργου

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα “Παιχνιδιάτορες του Πύργου” δημιουργήθηκε το 2014 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.), καθώς και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) με συντονιστή τον διδάσκοντα, Νίκο Θεοδωρίδη (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τ.Ε.Π.Α.Ε.) και από το 2017 και τον Πολύβιο Ανδρούτσο (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Π.Τ.Δ.Ε.).

Βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση, με τη μουσική και τα παιχνίδια εμψύχωσης σε κεντρικό ρόλο, καθώς και η επικοινωνία μέσω παραγωγής και παρουσίασης θεαμάτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Πληροφορίες

Μετάβαση στο περιεχόμενο